2016. június 29., szerda

2. Kritika: Stinger - Partra mosott hal

Partra mosott hal
Lassacskán megérkeztem a következő kritikával is.
Design: Ha jól látom, akkor a bloggeres, dinamikus sablonnal rendelkezik a blog, csakhogy van egy kis csúszás. A képek és a szövegek egymáson vannak, és ez így nem szép. Fejléc igazából nem nagyon van, csak egy kép, rajta két sor szöveggel, de ez nem baj, letisztult hatást kelt a blog tetején.
Amit még sajnáltam, az az volt, hogy mobilverzióban nem találtam menüt, így vissza kellett lapozgatnom a részekhez, illetve hiányzik a csevegőd.
7/10
Cím:
A Stingerrel csak az a bajom, hogy míg a többi kötet (?) címe magyar, ez angol.
1/3
A Partra mosott hal c. tökéletesen illik a történet azon szakaszára, ami olvastam, és azt kell, hogy mondjam, jó választás.
3/3
Az égisz nem alszik részből még nincs semmi kitéve, mert az előző még nincs befejezve, de a alapján el tudom képzelni, hogy megfeleljen a cím a sztori tartalmának.
1/1
Össz.: 5/7
Fülszöveg: Teljesen hű a történethez, olyan, amilyennek lennie kell. Érdeklődés felkeltő, nem árul el nagy konkrétumokat, és ez így van jól. Akár itt is rájöhetünk arra, hogy miért Partra mosott... a címe.
10/10
Történet:
Prológus: A történetet remekül kiegészíti, és időközben jövünk csak rá, miért is volt olyan szükséges ez a kis bevezető. Utólag visszagondolva egy hátteret kapunk a részekhez, és jobban megértjük, miért is történhetett a lánnyal, az ami. 
Történet: A főszereplő egy amnéziás lány, aki nem emlékszik szinte semmire az életéből, de próbálja megfejteni, több-kevesebb sikerrel. Ért a fegyverekhez, de nem tudja honnan. A karaktere még nem alakult ki teljesen, de meglepő is lenne, ha egy ilyen tartalommal rendelkező történetben ez  már megtörtént volna. A sztori az eddig kirakott fejezetek végénél kezd igazán izgalmassá válni, amikor már megvolt a bevezetés, és jön a lényeg. A történet rejtélyes, fogalma sincs az embernek, hogy mi következik, csak a sötétben tapogatózik, egészen addig, míg egy-egy részletre fény derül, és akkor megvilágosodik.
Fogalmazás: E/3-as személyben, jelen időben írsz. Kicsit nyersnek tűnő fogalmazással (nem, ez nem baj). Először azt hittem, azért látszik annak, mert nincs benne szerelem, de utána rájöttem, hogy azért van így, mert ez a főszereplő lány amnéziájával együtt jár, akinek ugye még nem mérhetőek az érzései a hétköznapi emberekéhez. Sok leírással, kevesebb párbeszéddel dolgozol. A fogalmazásmód könnyen kedvelhető, hamar megszerethető. A szavakat jól megválogatod, nincsenek szóismétléseid, rendben van.
A helyesírással sincsenek gondok, így nem kellett megállnom olvasás közben bosszankodni miatta.
10(*)/10
Összegzés: Ez a történet nem tartalmaz romantikát, nem komolytalan, és aki erre vágyik, az nem fogja élvezni. Nekem tetszett a sztori, volt egy kis kísérteties, misztikus hatása, csak ajánlani tudom.
32(*)/37

2 megjegyzés:

  1. Szia! Szeretném megköszönni a kritikát.
    Mikor megláttam a print screenelt képet, kis híján szívrohamot kaptam. Megérdeklődhetem, milyen böngészőt használsz? Megnéztem három különbözőben is... és nekem egyáltalán nincs elcsúszás. :O Örülök, hogy most szembesültem vele, úgy látszik, sokadjára is át kell böngésznem a kódot. (Hiába áldoz rá az ember hosszú órákat, valami bug mindig előkerül. :'D)
    Csevegőm, ahogy te nevezted, van, a fejlécen található menüsorban keresd. :)
    A címről csak annyit, hogy okkal ez a cím. Nem akartam az olvasókkal (ha vannak egyáltalán ilyen személyek) megosztani a miértet, mert spoileres, de néhány fejezeten belül úgyis mindenki választ kap majd. (Tudom, hiszen már a második "kötet"-hez is meg van írva előre 13 fejezet. :D)
    Még egyszer köszönöm, hogy időt áldoztál rám, szerintem most rögtön letöltök minden létező böngészőt, hogy ellenőrizzem, melyikben nem akar a design úgy működni, ahogy annak működni kellene.
    Üdv,
    Jolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én chrome-on nyitottam meg, de lehet csak amiatt van gond vele, mert kicsi a laptop képernyője :D A csevegeőt pedig ezek szerint benéztem, mert rengeteget kerestem, bocsi miatta.
      Szívesen <3
      xx Rocha A. R.

      Törlés